Zwembadkeur

Veilig & Schoon
Kijk op veilig en hygiënisch zwemmen verandert door Omgevingswet

Kijk op veilig en hygiënisch zwemmen verandert door Omgevingswet

Kijk op veilig en hygiënisch zwemmen verandert door Omgevingswet

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht geworden. Dit heeft gevolgen voor het beheer van zwembaden en zwemlocaties. Zwembadexploitanten en houders van zwemlocaties hebben nu een zorgplicht. De zorgplicht houdt onder meer in dat de risico’s die een zwemmer kan lopen, zorgvuldig in kaart moeten worden gebracht. Vervolgens moeten alle mogelijke maatregelen worden genomen om die risico’s te beheersen. Een zaak van goed bestuur. Hoe verloopt de overgang naar de nieuwe wet in de praktijk?

Deze vraag staat centraal in een artikel in ‘Sport en Gemeenten’, het vaktijdschrift van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), van april 2024. Henk Meijer, hoofd van de afdeling Bouw & Techniek bij Sportfondsen, Mariska Hol, kwaliteitsmanager Stichting Zwembadkeur, en Bernard Korte, directeur van het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) komen aan het woord.

Lees het artikel (auteur IJdo Groot)

Recente berichten

Meer Nieuws