Zwembadkeur

Veilig & Schoon
Omgevingswet en Zwembaden: Streven naar Veiligheid

Omgevingswet en Zwembaden: Streven naar Veiligheid

Omgevingswet en Zwembaden: Streven naar Veiligheid

Op 1 januari 2024 markeerde de inwerkingtreding van de Omgevingswet een historisch moment voor de zwembranche. Onder deze wet dient elk zwembad een risicoanalyse uit te voeren om verdrinking, gezondheidsrisico’s en letsel te voorkomen. Het Keurmerk Veilig & Schoon, uitgegeven door Stichting Zwembadkeur, dient als een waardevol instrument om de interne kwaliteitsborging te bevorderen.

Met de komst van de Omgevingswet staan zwembaden voor nieuwe uitdagingen, maar tegelijkertijd biedt deze wet ook mogelijkheden voor vernieuwing en het verbeteren van de dienstverlening. Zwembaden kunnen hiervan profiteren door te streven naar een veilige omgeving voor zowel hun gasten als medewerkers, wat de kwaliteit van hun service ten goede komt.

Het Keurmerk Veilig & Schoon ondersteunt zwembaden bij het voldoen aan de eisen van de Omgevingswet door het bieden van kaders en richtlijnen. Deze helpen zwembaden om te voldoen aan de gestelde normen en verwachtingen op het gebied van veiligheid en hygiëne.

ZwembadBranche heeft een verhelderend artikel gewijd aan het Keurmerk Veilig & Schoon in relatie tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Het artikel is te vinden op pagina 44 en 45 van het magazine.

Lees het artikel


Velig & Schoon? Check het gewoon!
Vragen over zwembadbeheer? Bezoek zwembadkeur.nl! Hier vind je alle benodigde info om je zwembad te verbeteren. Of het nu gaat om veiligheid, hygiëne of nieuwe ideeën, onze site staat vol inspiratie. Sluit je aan bij de zwembadcommunity en ontdek hoe het Keurmerk Veilig & Schoon jouw zwembad kan optimaliseren.

Recente berichten

Meer Nieuws