Zwembadkeur

Veilig & Schoon

Invoering van de Omgevingswet naar 1 juli 2023

De Omgevingswet wordt wederom uitgesteld. Dat maakte minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) vrijdag 14 oktober 2022 bekend in zijn voortgangsbrief over de implementatie van de Omgevingswet aan de Eerste Kamer. De nieuwe beoogde datum is 1 juli 2023.

De minister geeft aan dat voor een zorgvuldige invoering van de Omgevingswet meer tijd nodig is om te oefenen, te testen en te zorgen voor extra ondersteuning bij bevoegde gezagen. Daarom kiezen de minister, provincies, gemeenten en waterschappen voor een beperkt uitstel van de ingangsdatum. Dat wordt 1 juli 2023, in plaats van 1 januari 2023.

Voor Keurmerkhouders betekent dit dat het nieuwe Handboek Keurmerk Veilig & Schoon tegelijk ingaat met de nieuwe Omgevingswet (vooralsnog 1 juli 2023).

Recente berichten

Meer Nieuws