Zwembadkeur

Veilig & Schoon

Nationaal Zwembadcongres 2022

Donderdag 10 november staat het thema ‘Zwemmen en Gezondheid’ centraal tijdens het Nationaal Zwembadcongres 2022 van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) in de Buitensociëteit in Zwolle.

Uit alle cijfers blijkt dat de Nederlandse bevolking, nog extra toegenomen door COVID-19, te weinig beweegt. Daarnaast wordt de bevolking ook ouder en worden we steeds meer geconfronteerd met diverse vormen van chronische ziekten. Het liefst worden we met z’n allen op een gezonde manier oud zonder te veel klachten. Dan kan een preventieve aanpak goed helpen door aan te sturen op voldoende beweging, maar ook de eerstelijnszorg adviseert vaak om bewegen in te zetten voor een gezonde(re) leefstijl. Hoe kan zwemmen een bijdrage leveren in het gezondheidsvraagstuk?

Tijdens het Nationaal Zwembadcongres 2022 wordt dieper ingegaan op hoe zwemmen een logische plek kan krijgen in het gezondheidsvraagstuk.

Meer informatie over het programma vind je op de website van VSG. Via deze site kun je je ook aanmelden (voor Keurmerkhouders geldt een korting).

Recente berichten

Meer Nieuws