Zwembadkeur

Veilig & Schoon
Lockdown nogmaals met 3 weken verlengd

Lockdown nogmaals met 3 weken verlengd

Lockdown nogmaals met 3 weken verlengd

Vanavond is bekend gemaakt dat de lockdown in verband met het bestrijden van het coronavirus nogmaals wordt verlengd tot in ieder geval 2 maart.

De versoepelingen rondom basisscholen, kinderopvang en winkels hebben geen effect op de zwembaden. Deze blijven dus ook tot minimaal 2 maart gesloten.

We hebben begrip voor deze keuze. De verlenging is nodig om het virus onder controle te krijgen. Tegelijkertijd zijn er ook zorgen rondom de zwemveiligheid in Nederland. Zodra het coronavirus beter onder controle is, is de zwembranche klaar om in een veilige omgeving het zwemonderwijs, sporten, bewegen en recreëren weer mogelijk te maken.

Uitstel keuringen en audits
Het kabinet maakt zich nog steeds grote zorgen over de Britse mutant van het coronavirus. Daarom heeft Stichting Zwembadkeur besloten om alle keuringen en audits van het Keurmerk Veilig & Schoon die staan gepland tot en met 2 maart 2021 uit te stellen. De zwembaden die ingepland staan tot en met 2 maart, worden hierover gebeld door het keuringsbureau.

Ook de steekproeven die voor Systeemgericht Toezicht voor Optisport en Sportfondsen Nederland staan gepland, worden verplaatst. Zodra de zwembaden weer worden geopend, worden de steekproeven in overleg met beide organisaties zo spoedig gepland en uitgevoerd.

Met deze maatregel dragen we hopelijk bij aan het indammen van verspreiding van het virus en de gezondheid van ons allemaal.

Recente berichten

Meer Nieuws