Zwembadkeur

Veilig & Schoon

Aangepaste richtlijn: Veilig Zwemmen in Coronatijd Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen

Naar aanleiding van een medisch onderzoek door de Zwembadpoli en de TU-Delft is geconcludeerd dat de luchtventilatie in de zwembaden niet langer op 100% buitenlucht hoeft te functioneren, maar dat het volgen van de normen zoals in het bouwbesluit opgenomen, afdoende zijn voor een veilige zwemomgeving.

Dit heeft geresulteerd in een nieuwe technische richtlijn.In deze richtlijn en de notitie ‘Medisch Monitoring Onderzoek, deel 1 Ventilatie in zwembaden (08-10-2020)’ wordt bewezen aangetoond dat circulatie in zwembaden voldoende veilig is en daarmee ook in de koude wintermaanden afdoende comfort (warmte) kan bieden.

De aangepaste documenten zijn te vinden op de website www.water-vrij.nl/organisaties

Recente berichten

Meer Nieuws