Zwembadkeur

Veilig & Schoon

Vondersweijde ontvangt Keurmerk Veilig & Schoon

Zwembad Vondersweijde heeft op 8 november uit handen van Michael van den Beld van Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Het keurmerk werd in ontvangst genomen door de medewerkers van zwembad Vondersweijde en wethouder Rob Christenhusz.

Ilija Melisie, directeur Sport Oldenzaal BV: “Met dit keurmerk geven we duidelijk een signaal af aan bezoekers dat de hygiëne en de veiligheid van het zwembad goed geregeld zijn en goed uitgevoerd worden door onze collega’s. De basis is aantoonbaar op orde. Hiermee staat Oldenzaal straks bij de andere zwembaden op de website www.zwembadkeur.nl. Een lijst waar je eigenlijk gewoon op moet staan.”

Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Stichting Zwembadkeur®, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van dit Keurmerk, is een initiatief van RECRON, de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, Vereniging Sport en Gemeenten en de WVBZ, de voormalige Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen. Op dit moment zijn ruim 200 zwembaden in het bezit van het Keurmerk Veilig & Schoon. Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen.

Recente berichten

Meer Nieuws