Zwembadkeur

Veilig & Schoon

Zijn er één of meerdere zwembaden binnen uw gemeente dan is dit webinar op vrijdag 16 april van 11.15 tot 12.15 uur interessant voor u. Een zwembad is een belangrijke maatschappelijke voorziening. Een goede borging van veiligheid is zeer belangrijk voor u als gemeente, voor de exploitant van het zwembad én voor de bezoeker. Bezoekers van zwembaden mogen verwachten dat de veiligheid goed is geborgd. Wat is uw rol als gemeente? Heeft u het overzicht? Beschikt u over relevantie informatie om uw verantwoordelijkheid te nemen? Zijn de zaken contractueel goed geregeld? Deze onderwerpen komen aan de orde in het webinar van Stichting Zwembadkeur. Er zijn geen kosten verbonden aan dit webinar.

Wat is het Keurmerk Veilig & Schoon?
Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon, uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur®, toont het management van het zwembad aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Waarom is het belangrijk dat het zwembad het Keurmerk Veilig & Schoon behaalt?
Het Keurmerk Veilig & Schoon is een vrijwillig instrument, maar het hebben en behouden van dit Keurmerk is niet vrijblijvend. Bij onderzoek naar de mogelijke strafrechtelijke gevolgen van incidenten vraagt het Openbaar Ministerie naar de status van de Keurmerkcriteria in het betreffende zwembad. Het is dan ook begrijpelijk dat eigenaren, bestuurders en medewerkers – zeker in het kader van hoofdelijke aansprakelijkheid – zich op enig moment de volgende vraag stellen: ‘Hoe staan wij er eigenlijk voor?’. Voor u als wethouder of gemeentelijk beleidsverantwoordelijke is het uiteraard van belang deze vraag niet af te wachten, maar vóór te zijn.

Meld u aan voor het webinar
Vrijdag 16 april 2021 van 11.15 tot 12.15 uur krijgt u informatie over:
• De rol van de gemeente in relatie tot het zwembad en de positie van de gemeente als eigenaar van maatschappelijk vastgoed – door Theo Hoex, voorzitter Stichting Zwembadkeur.
• De waarde van het Keurmerk Veilig & Schoon voor uw zwembad – door Mariska Hol, kwaliteitsmanager Stichting Zwembadkeur
• Praktijkvoorbeelden – door André Timmerman, voorzitter Commissie van Advies

Aanmelding gesloten.