Zwembadkeur

Veilig & Schoon
Lockdown inclusief sluiting zwembaden verlengd

Lockdown inclusief sluiting zwembaden verlengd

Lockdown inclusief sluiting zwembaden verlengd

Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari is bekend gemaakt dat de lockdown in verband met het coronavirus in Nederland wordt verlengd met drie weken. Dit betekent ook dat de zwembaden nog minimaal drie weken langer dicht moeten blijven.

De samenwerkende partijen uit de zwembranche hebben begrip voor deze keuze, de verlenging is nodig om het virus onder controle te krijgen. Zodra het coronavirus beter onder controle is, is de zwembranche klaar om in een veilige omgeving het zwemonderwijs, sporten, bewegen en recreëren weer mogelijk te maken.

Uitstel keuringen en audits
De kabinet maakt zich grote zorgen over de Britse mutant van het coronavirus. Daarom heeft Stichting Zwembadkeur besloten om alle keuringen en audits van het Keurmerk Veilig & Schoon die staan gepland tot en met 9 februari 2021 uit te stellen tot na 15 februari 2021. De zwembaden die ingepland staan tot en met 9 februari worden hierover gebeld en opnieuw ingepland.

Ook de steekproeven die voor Systeemgericht Toezicht voor Optisport en Sportfondsen Nederland staan gepland, worden verplaatst.

Met deze maatregel dragen we hopelijk bij aan het indammen van verspreiding van het virus en de gezondheid van ons allemaal.

Recente berichten

Meer Nieuws