233Zwembad Bestevaer in Genemuiden trotse bezitter van het Keurmerk Veilig & Schoon

17-03-2016
Maandag 14 maart 2016 reikte Henrica Bergsma namens Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan Zwembad Bestevaer in Genemuiden.

Op de website vermeldt Stichting Zwembaden Zwartewaterland, waarvan Zwembad Bestevaer onderdeel van uitmaakt, met trots het volgende. "We waren al veilig en schoon hoor…", glimlacht Dennis Mooiweer van Zwembad Bestevaer. Maar sinds maandag is dat ook officieel erkend door de Stichting Zwembadkeur. Die reikte maandag het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan het personeel van het zwembad. De zwembaden in Hasselt en Zwartsluis volgen vermoedelijk dit jaar nog.

Voor een zwembad is het Keurmerk belangrijk, zegt voorzitter Roel Huls van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. "Uit landelijk onderzoek blijkt dat mensen eerder kiezen voor zwembaden met dit Keurmerk. Dat betekent dus ook een versterking van de financiële positie. En bovenal laat je op deze manier zien dat we werken volgens alle regels". Dennis Mooiweer weet er alles van. Hij kreeg wel eens kritische vragen van zijn collega’s over waarom hij toch zo vaak achter de computer zat. Ontelbare uren gingen in de voorbereiding zitten. "Maar uiteindelijk kunnen we trots zijn", stelt Roel Huls, die het Keurmerk ook van belang vindt voor de maatschappelijke positie. Een zwembad moet middenin de samenleving staan. "Daarom vind ik het ook mooi dat zwembad De Kragge les gaat geven aan kinderen van vluchtelingen in Zwartewaterland."

Bekijk hier een interview met Dennis Mooiweer over het Keurmerk Veilig & Schoon.

‹‹ Terug naar het overzicht